Szellemvonatok és egyéb rejtélyek.

Szerkesztette:Agent

Csekély információ áll rendelkezésünkre a szellemvonatokról, ám az eddigi feltételezések szerint Oroszországban több is akad belőlük. A kísértetvonatokon egy teremtett lelket sem látni, ablakaikon a függönyöket behúzták, a jelzőlámpák nem érzékelik őket, a helyiek pedig az ördög járműveit látják bennük.

Egy Nyikolja A. Cserkaskin nevű újságíró különösen sokat foglalkozott a szellemvonatok misztikumával. Legfélelmetesebb története mind közül a híres író, Nyikolaj Vasziljevics Gogol eltűnt koponyájáról szól.

Hová tűnt Gogol koponyája?

Gogol családja birtokán, 1809-ben, Ukrajnában született, és itt is nevelkedett. Eredetileg a Janovszkij nevet viselte, nagyapja vettel fel a Gogol nevet, ősei emlékére. A művészt 1852-ben érte a halál, majd a moszkvai Szent Dániel-kolostor temetőjében helyezték örök nyugalomra.

1931-ben a maradványokat áttelepítették a novogyevicsi temetőbe, a kolostort ugyanis ifjúsági börtönné alakították. A munkások megdöbbenve tapasztalták a sír felnyitásakor, hogy a holttestnek hiányzik a feje. Az eset után több pletyka is szárnyra kapott az eltűnt koponyáról: egyesek szerint egy színházi emléktárgyűjtő, Alekszej Bakrusin kaparintotta meg, aki lefizette a terem őreit, hogy lopják el neki a koponyát.

Amikor Janovszkij hadnagy – Gogol egyik leszármazottja – tudomást szerzett erről, megfenyegette Bakrusint, hogy megöli, ha nem kapja vissza. Bakrusin féltette a bőrét, ezért megbízott egy olasz hajóskapitányt Szevasztopolban, hogy kézbesítse a felbőszült rokonnak a koponyát rejtő dobozt.

A vonat nyomtalanul eltűnt

A kapitány 1911 tavaszán kelt útra a szállítmánnyal. Ezen a szerelvényen utazott a kapitány öccse és annak barátai is. A fiatal testvér egy hosszú alagútnál akart ráijeszteni cimboráira, a csínyhez pedig magával vitte az író koponyáját is. Azonban, mielőtt a vonat beért volna az alagútba, az utasok látszólag minden ok nélkül megrémültek, az ifjú pedig úgy döntött, leugrik a gőzösről.

Később azt mesélte a riportereknek, hogy hirtelen fehér köd vonta be a vonatot, ami félelmet keltett az emberekben. A fiú félelmében azt is bevallotta, hogy ellopta a koponyát testvére dolgozószobájából. Állítólag összesen két embernek sikerült leugrania a több mint száz utasból, mielőtt a szerelvény örökre eltűnt.

A helyi hatóságok alaposan felderítették a környéket és az alagutat, de semmi nyomát nem lelték a vonatnak. Az alagút bejáratát végül befalazták, a második világháborúban viszont bombatámadás következtében beszakadt.

A szerelvényről azóta is legendák keringenek: a mozdonyvezető kabinja üres, akár a holtak földje, ráadásul a vasparipa egyetlen érkező vagy induló menetrenden sem szerepel. Az a mendemonda is járta egykor, hogy a három kocsis szerelvényt egy olasz cég bérelte a helyi turistáknak.

Furcsa újságcikkekre bukkantak Mexikóban is, még az 1840-es években. A feljegyzések szerint a helyi bolondok házában 104 olaszt kezeltek, akik egytől egyig azt vallották, hogy vonattal jöttek az országba.

Eltűnése óta a koponya már többször körbeutazhatta a Földet: a szerelvényt látni vélték többek közt Ukrajnában, majd 1940-ben, a Hitler főhadiszállásához vezető titkos síneken, de állítólag a vonat a La Manche alatti alagúton is áthajtott már. Utoljára 1991-ben bukkant fel, mint mondják, amikor egy ukrán tudós felugrott a kísértetvonatra, azóta pedig színét sem látták.

Véletlenül felfedeztek egy ötezer éves építményt

Ötszáz évvel előzte meg a piramisokat, ezer évvel pedig a Stonehenge-t az ősi építmény Írországban, melyre teljesen véletlenül, 1962-ben találtak rá archeológusok: először azt hitték, valamiféle föld alatti járatba, barlangba kerültek. Cikkünkben most te is bepillantást nyerhetsz a felbecsülhetetlen értékű sziklaüregbe.

Források: SurvincityOnua.orgSlavorum.orgTelegraphDeborahnormansoprano.com, Getty Images.

(femina)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »