Thisman az “Álomférfi”

Szerkesztette:Agent

Szoktak lenni különös, visszatérő álmaid? Több ezer embernek igen, ráadásul mind ugyanazt álmodják, vagy legalábbis ugyanazzal. Mindegyikük ugyanazt a férfit látja álmában.

A férfi, akivel ezrek álmodnak

Az egész egy New York-i pszichiáter rendelőjéből indult, és mára világméretű hálózat alakult ki azok közt az emberek közt, akik már álmodtak a képen látható, furcsa tekintetű alakkal.

Így kezdődött

2006 januárjában egy ismert New York-i pszichiáter egyik páciense papírt és ceruzát ragadott, és lerajzolta annak a férfinak az arcát, akivel rendszeresen találkozik álmában. Elmondása szerint a férfi általában tanácsokkal látja őt el magánéleti kérdéseket illetően. A dolog furcsasága, egyben hátborzongató pikantériája azonban, hogy a való életben nem ismeri ezt a férfit.

A pszichiáter, miután befejezték a beszélgetést, félretette a rajzot, és fogadta a következő betegét, aki azonban a foglalkozás közben véletlenül meglátta az asztalon heverő képet, és felismerte a férfit a saját álmaiból. Ez már önmagában is különös dolog volt a pszichiáter számára, de amikor kiderült, hogy ez a páciense sem ismeri a férfit a valóságban, már kifejezetten kíváncsi lett.

Fogta a rajzot, másolatokat készített belőle, és elküldte néhány olyan kollégájának – valószínűleg szakmai tanács reményében -, akik visszatérő álmoktól szenvedőkkel foglalkoznak. Pár hónapon belül négy újabb beteg ismert rá a dús szemöldökű, kopaszodó alakra.

Egyre többen látják

2006 januárja óta több mint kétezer újabb emberrel bővült azoknak a csoportja, akik állításuk szerint rendszeresen találkoznak ezzel a férfival álmukban.

Los Angelesből, Berlinből, Stockholmból, Párizsból, Új Delhiből, Moszkvából, Rómából, Barcelonából és még megannyi más pontjáról a világnak, egymástól teljesen függetlenül felbukkantak olyanok, akik álmodtak már atitokzatos alakkal.

Már egy weboldal is készült, ami egybegyűjti mindazokat, akik közéjük tartoznak. Itt megosztják tapasztalataikat, és közösen próbálnak rájönni, ki lehet a férfi az álmukból. A weboldalon egyébként megtekinthetők a vele álmodók által készített fantomképek is. A hasonlóság döbbenetes.

Ki lehet ő?

Számos elmélet létezik arra nézvést, hogy ki lehet ez a férfi. Az egyik elmélet vallási hátteret feltételez. Eszerint a férfi tulajdonképpen a Teremtő megtestesülése. Az elméletben hívők szerint a férfi annál is inkább lehet Isten, mivel az álmodóknak rendszerint tanácsokat ad, hogyan oldják meg magánéleti problémáikat.

Egy másik elmélet, mind közül a legkevésbé tudományos szerint a férfi egy álomlovas, akinek megvan az a képessége, hogy belépjen az emberek álmaiba, valamiféle pszichológiai adottságának köszönhetően. Néhányan úgy vélik, a különleges tehetséggel rendelkező férfi ugyanúgy nézhet ki a való életben is, mint az álmokban, mások elképzelése szerint azonban egész más lehet.

Vannak a fentieknél gyakorlatiasabb magyarázatok is. Az egyik, hogy ez a férfiarc egyfajta sablon, amit az ébren lévő ember az álmában megjelenő, utólag nehezen felidézhető arcok helyébe helyez. A másik lényege pedig, hogy mindazok, akik már valaha értesültek ennek az álmokban felbukkanó férfinak a “létezéséről”, és látták a képét, olyannyira ledöbbentek az eset hallatán, hogy álmukban ők is találkoztak a férfival. Így lett idővel négy emberből kétezer.

Hogy mi az igazság, illetve miért állítják ezrek, hogy ugyanazt a férfit látták álmukban, azt senki nem tudhatja, mindenesetre a jelenség rendkívül rejtélyes. Te álmodtál már ezzel a férfival?

(www.thisman.org,Femina)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »