Titokban egy tárgyat hagyott a holdon az Apollo 16 legénységének legfiatalabb tagja.

Szerkesztette:Roland

Charles Duke, az Apollo 16 legénységének legfiatalabb tagja 1972 áprilisában a Holdon hagyott egy családi fényképet, amit titokban vitt magával. Az Apollo–16 az Apollo-program tízedik embert szállító missziója, az ötödik küldetés, amely landolt a Holdon. John Young parancsnok és Charles Duke holdkomp pilóta 71 órát töltött a Hold felszínén, ebből három holdséta során 20 óra 14 percet az Orion holdkompon kívül. Charles Duke (1935. október 3.) a tízedik ember volt a Holdon.

Charles Duke űrhajós egy gondosan becsomagolt műanyag tasakba tette az őt, feleségét és két fiukat ábrázoló képet, melyet az 1972-es küldetés során hagyott ott a Holdon. A fotó hátuljára egy üzenetet is írt: “Ez Duke űrhajós és családja a Föld nevű bolygóról. A Holdon jártam. 1972. április.”

A családi képről sokáig senki nem tudott, mígnem az Apollo Képarchívum rendezésekor előkerült a Holdon hagyott ereklyéről készült fotó.

“Sok űrhajós hagyott valamilyen személyes tárgyat a Holdon, olyasvalamit, ami számára fontos. Charlesnak a családja volt az. Ez nemcsak nekik fontos, hanem az emberiségnek is emléket állít” – mondta a NASA egyik szóvivője, Robert Jacobs.

“Fantasztikus! Az első lépésem a Holdon csodálatos érzés volt!” – nyilatkozta a The Sunnak az egykori asztronauta. Charles Duke ma 78 éves, kilenc unokája van, és a texasi Braunfelsben él. 1976. január 1-jén köszönt el a NASA űrhajósaitól. (forrás: erdekesvilag.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »