Ufo esetek hiteles forrásokból.

Szerkesztette:Agent H

A Bajkál-tó alatti csata az idegenekkel

 

 

A szibériai ősi Bajkál-tó elvileg a legmélyebb tó a bolygón, ahol állítólag UFO-tevékenységet észleltek, amit az orosz katonai búvárok is megerősítettek. Ezek a megfigyelések a szovjet korszakig nyúlnak vissza. Sok beszámoló arról szól, hogy egy hatalmas „anyahajó” lebeg a víz felett, sőt furcsa, fényes öltönyben lévő humanoid lények másznak le ezekről a hajókról a vízbe. Az egykori szovjet haditengerészeti tiszt és ufológus, Vladimir Azhazha azt állította, hogy 1982-ben a környéken a szokásos gyakorlatokon résztvevő katonai búvárok hatalmas víz alatti ufókat láttak, amelyek olyan sebességgel mozogtak, amit még soha nem láttak. A búvárok idegeneket is láttak, és azt a parancsot kapták, hogy fogják el őket. De olyan fejlett szonárhullámú fegyverrel harcoltak meg, amely végül a hét búvár közül hármat megölt. A négy másik elmenekült.

Ősi idegen bázis a Titicaca-tónál

 

A Titicaca-tó Peru és Bolívia határában található, ami rengeteg ufótevékenységnek ad otthont. Egyesek szerint egy fejlett és esetleg ősi idegen bázisnak is. Tiwanaku, amelyet a világ egyik legrégebbi városának tartanak, a Titicaca-tó délkeleti partján fekszik. Az ufológusok szerint egy földönkívüli faj élt ott, mivel túlságosan fejlett civilizáció nyomaira bukkantak. A tó közvetlen közelében számos olyan szöveget és szobrot találtak, amelyek úgy tűnik, hogy az ősi mezopotámiai víz alatti isteneket ábrázolják.

A bolíviai-incidens

 

A bolíviai Bermejo és az argentin határ közelében fekvő hegyláncon emberek ezrei látták egy ufó lezuhanását. 1978. május 6-án 16 óra 15 perc után volt, és a jelentések szerint a „szuperszonikus durranás” 240 kilométerre hallatszott, és az ablakok 48 kilométeres körzetben is berepedtek. Az argentin hatóságok mozgósították katonáikat a hegyvidékre, hogy felkutassák a rejtélyes tárgyat. Hetekkel később végül a bolíviai légierő felfedezte a baleset helyszínét, de nem tudott leszállni, hogy tovább vizsgálódjon. A következő, ami kiderült, hogy az argentin sajtó bejelentette, hogy az argentin légierő talált valamit és a NASA nyomozókat küldött. A NASA helyett azonban két „szolgálaton kívüli” munkatárs érkezett az amerikai légierőtől, azt az utasítást kapva, hogy az ufót az Egyesült Államokba vigyék.

A Wilsthorpe tengerparti eset

 

2009 szeptemberében egy meg nem nevezett nyugdíjas házaspár, – annak idején hetvenes éveikben jártak – szemtanúja volt annak, hogy az Északi-tenger felett mintegy 90 percig 30-40 különös tárgy lebegett a levegőben. 23:00 körül járt az idő, és a házaspár lefeküdni készült, amikor észrevették a furcsa légi bemutatót a tengerparti házuk hálószobájának ablakából. Éjfél után hirtelen kilőttek az égbe és eltűntek, ezért a házaspár elment lefeküdni. Másnap reggel azonban a tengerparton ereszkedő nagy teherbírású katonai helikopterek hangjára ébredtek. Az egész strand zárva volt. A katonák egy része fémdetektorokkal járta a partot. Amikor az UFO-nyomozók információt kértek a katonai jelenlétről aznap reggel, sőt egyenesen megkérdezték, hogy egy UFO lezuhant-e a tengerparton vagy a tengerbe, azt mondták nekik, hogy ez egy „rutinszerű katonai gyakorlat”.

A howden-i mocsárbaleset

 

1997. március 24-én este, az angliai South Yorkshire és Derbyshire közötti Howden-mocsarak felett ufókat láttak. Jelentések kezdtek érkezni az emberektől. Idővel erős villanásokat, dübörgő zajokat és „több fekete füstcsomót” láttak. Számos keresési műveletet indítottak különböző rendőrségi megyékből. A keresés során azonban nem találtak túlélőket vagy roncsokat. Az Egyesült Királyság katonái szerint nem történt baleset. Egyszerű optikai csalódás volt az, amit az emberek láttak. Hamarosan pletykák kezdtek terjedni az önkéntes keresőktől. A legkiemelkedőbb a Yorkshire Water munkavállalói közül került ki, akik véletlenül a környéken voltak. Azt állították, hogy egy tisztáson egy roncsos fémkupacot láttak. Azt is jelentenék, hogy „katonai jelenlét” volt ott. Ráadásul ez a katonák „hullazsákokat” raktak egy Sea King helikopterére. Amikor a katonaság szembesült ezzel, azt állították, hogy csupán „felszerelést mozgatnak!” Sok ufókutató továbbra is hitelesnek tartja az ufóbalesetet.

(listverse)

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent H

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »