Ufóészlelések a 2. Világháborúból

Szerkesztette:Agent

Daniel Leger

 

1943 júliusában a 21 éves francia Daniel Leger egynapos szabadságát élvezte a német kötelező munkaszolgálat alól a lengyel balti partvidék közelében lévő munkatáborban. Rövid utat tett meg a közeli Exelgroud városába. Ahogy a homokdűnék között haladt, furcsa tárgy tűnt fel a homokból. Előtte egy hosszú, szőke hajú nő állt, aki fekete ruhát viselt és úgy tűnt, hogy megpróbálja kiszabadítani a fémes tárgyat. A nő, Leger számára érhetetlen nyelven kért segítséget a gép kiszabadításához. A gesztusaiból tudta, mit vár el tőle. Körülbelül tíz perc múlva alatt segített neki kiásni a hajót. A nő hangja nyilvánvaló háláról tanúskodott. Beszállt a gépbe és eltűnt.

 

Német vadászrepülőgépek támadják meg a „szürke felhőt”

 

1941-ben, egy francia falu sok más emberrel együtt tanúja volt egy olyan objektumnak, amely „szürke felhőnek” tűnt, de látszólag nagyobb tömegű volt. Az a tény, hogy német vadászgépek követték ezt a felhőt, szintén felkeltette az emberek figyelmét. Amikor a repülőgépek túlságosan a közelbe értek, leálltak a motorok és zuhanni kezdtek, de amint eltávolodtak, ismét működött a gépük. Az egyoldalú légi csata az alatta bámészkodók tömegei előtt játszódott és több mint egy órán át folytatódott.

Charlotte Mann emlékei

 

1941 elején, a Missouri-i Cape Girardeau-tól körülbelül 24 kilométerre, Charlotte Mann által adott megdöbbentő információk szerint nagyapját, William Huffman tiszteletest a katonaság felkérte, hogy jelenjen meg egy ufónál. Az űrhajó egyes részei a talajjal való ütközés során összetörtek, bár egy nagy, „korong alakú” rész jól látható volt és többnyire sértetlen maradt. Később Huffman a családjának – közöttük a 13 éves Charlotte-nak – beszámolt arról, hogy látott három holttestet, amelyek biztosan nem emberek voltak. Huffmant arra kérték, hogy mondjon imákat és áldásokat a testek felett. Bizonyítékként még képeket is mutatott róluk, de mindannyiukat hallgatásra ítélte.

 

 

UFO-katasztrófa a katonai bázison

 

1942-ben egy olyan helyen, amelyet csak „valahol Grúziától északra” írtak le, egy ufó lezuhant egy amerikai katonai bázis területén, jelentős károkat okozva mind a bázisnak, mind a járműnek. A beszámoló szerint egyik oldalt ezüst színű gép teljesen összetört, így viszont látni lehetett a belsejét: a vezérlőhelyiséget, a pilótafülkét, meg négy külön ülést is az esetleges katapultáláshoz. Leo Stringfield, az UFO-kutató szerint a történetet a katonai személyzet egyik tagjának anyja mesélte el.

Helyszínelés Mexikóban

 

James Harder, az ufókutató azt állítja, hogy egy ufó-baleset történt az 1941 végén (egyes források Halloween környékén állítják) a mexikói Sonorában. Harder kutatásai szerint a helyszínelő csapat egyik tagja azt állította, hogy látta a földönkívüli testéről készült fényképeket. Timothy Good ufókutatóval beszélgetve a tanú évekkel később kijelentette, hogy nagybátyja „egy kis, orsó alakú holttestet tartott a kezei között, ami körülbelül három és fél méter magas” lehetett.

UFO találkozás az atomerőmű felett

 

1945 nyarán, csak hetekkel a második világháború után, Roland D. Powell segítette a fiatal pilóták kiképzését és felelős volt a szigorúan titkos plutóniumtermelő Hanford Engineering Works őrzéséért is, amely a washingtoni Pascótól körülbelül 100 kilométerre volt. Ezen a délutánon a Pasco-i radar egy rendkívül gyorsan mozgó tárgyat észlelt, amely az atomerőmű felett álló helyzetbe került. Kiderült, hogy „három repülőgép-hordozó méretű” UFO volt ott, ami végül eltűnt.

Hatalmas „anyahajó” jelent meg az égen

 

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos jelentése szerint egy 1942 decemberi torinói missziót követően egy Lancaster bombázó teljes legénysége szemtanúja volt egy hatalmas, 60–90 méter hosszú űrhajónak, ami talán négy kisebb lehetett egyben. Négy vörös lámpapár volt látható a jármű alján, és későbbi sebességi becslések szerint a sebessége körülbelül 800 kilométer/óra volt. A tárgy körülbelül öt percig maradt a láthatáron, mire a lámpa kialudt, és látszólag eltűnt, de egyesek szerint nincs bizonyíték arra, hogy ez valóban megtörtént volna.

UFO repült a pilóta mellett a kaliforniai parton

 

1943. április 5-én a kaliforniai Long Beach mellett repült a Csendes-óceán felett, Gerry Casey pilóta, aki fényvillanást vett észre a Santiago-hegy irányában. Rájött, hogy egy gép tart felé, amelyet később úgy írt le: „semmilyen repülőgéphez nem hasonlított, amelyet valaha is látott”. Észrevette, néhány pillanattal később a bal szárny mellett volt. Egy tanítvány is volt vele, aki szintén tanúja volt az eseményeknek. 90 másodperccel később a hajó „ívelt fordulatot” tett az óceán felé és eltűnt.

UFO zavarta meg a szovjet pilótákat

 

Borisz Szurikov és Bajenov szovjet pilóták egy 1944-es, a németek által használt romániai olajfinomítókat célzó bombázási misszió során észrevették, hogy egy furcsa és szokatlan hajó repül feléjük a semmiből. Helyzetük a mai Délnyugat-Ukrajnában volt. Amikor Szurikov évekkel később beszélt az incidensről, az objektumot az Egyesült Államok által használt űrsiklókhoz hasonlította. Szurikov azt is elmondta, hogyan kezdett rendszertelenül rázkódni a gépük (amely önmagában is jelentős méretű és tömegű volt). Szurikov kijelentette, hogy „erős elektrosztatikus töltést” érzett, amikor túl közel hajolt a pilótafülke ablakához. A hatalmas hajó néhány perc múlva eltávolodott el tőlük, de a gépükre gyakorolt hatásai tovább folytatódtak. Végül haladéktalanul ledobták a rakományukat.

Madeleine Arnoux beszámolója

 

Az egyik legbizarrabb megfigyelés az a 13 éves Madeleine Arnoux-tól származik, aki 1944 nyarán, miközben bogyós gyümölcsöt szedett a francia Le Verger kis faluban, látott egy ufót meg egy idegent. Madeleine, – aki évekkel később beszélt az esetről – kijelentette, hogy a tárgy fémes szürke színű volt és „körülbelül akkora, mint egy kis autó”. A tárgy mellett tisztán furcsa lényeket látott, körülbelül 1 méter magasak és „valamiféle barna színű overallt” viseltek. A fiatal lány számára még aggasztóbb volt, hogy képtelen mozogni. Röviddel később a teste engedelmeskedett a parancsainak, és a több méterre lévő biciklijéhez rohant. Mire lehajolt, hogy felvegye, és ismét egyenesen állt, a lények az űrhajó eltűnt.

(listverse)

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »