Zombiszarvasok 2

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Zombiszarvasok 2

A frissebb értesülések szerint a vírus további mutációja több szarvasfajt is megfertőzött.

-Az Amerikai járvány-ellenőrzési és Megelőzési Központ szerint legalább 24 államban egy halálos betegség jelentkezett, amely a szarvas, a jávorszarvas és a jávorszarvas agyát és gerincvelőjét támadja meg.

A krónikus leépüléses betegség (CWD) – gyakran zombi szarvas betegségnek nevezik – ugyanabban a vírustörzsbe tartozik, mint a kerge marha kór.

A CWD tünetei az állatokban: koordináció hiánya, túlzott szomjúság , agresszió, az emberektől való félelem teljes hiánya és drasztikus fogyás. A fertőzött állatok felhagynak a táplálék keresésével és ürüléket fogyasztanak.

A betegséget közvetlenül az állat-állat közötti érintkezés és közvetetten szennyezett víz és élelmiszer közvetíti.

A vírus akár hónapokig lappanghat az áldozatban.

A CWD-fertőzést eddíg nem mutatták ki emberben

A kísérleti vizsgálatok azonban kimutatták hogy átterjedhet emberre is aminek beláthatatlan következményei lehetnek.Megkérik a vadászokat a fertőzött területen mellőzzék az elejtett vad húsának elfogyasztását illetve mindenképp teszteltesék le az állatot, hogy fertőzött e.

2019 januárjától megjelent az alábbi területeken. :Arkansas, Colorado, Illinois, Iowa, Kansas, Maryland, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, New York, Észak-Dakota, Pennsylvania, Dél-Dakota, Tennessee. , Texas, Utah, Virginia, West Virginia, Wisconsin és Wyoming.

A CDC szerint a betegség teljes előfordulása országszerte szabadon álló szarvasokban és rágcsálókban viszonylag alacsony, de hozzáteszi, hogy a fertőzések aránya a betegség kialakulásának területein meghaladhatja a 10% -ot,  és a fertőzések aránya több mint 25%. néhány területen.

A fertőzöttek aránya egyes fogságban élő szarvasok között jóval magasabb lehet, 79% -kal számolt be a járványügy (CDC.)

Úgy tűnik, a CWD nem terjed át a szarvasmarhákra vagy más háziállatokra. A CWD-t két kanadai tartományban, Norvégiában és Finnországban pedig rénszarvasban és jávorszarvasban mutatták ki és Dél-Koreában is számos esetről számoltak be.

A betegséget először a 60-as évek végén találták meg a fogságban élő szarvasokban, és 1981-ben vadon élő szarvasokban.

(Forrás:2019 Grey Television Group, Inc. )

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »