Zombiszarvasok

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Zombiszarvasok

A Live Sience cikke szerint, a „zombiszarvas kór” nem csak a szarvasokat veszélyezteti, hanem akár az embert is megfertőzheti.

A kór onnan kapta a nevét, hogy a fertőzött állatok hasonló tüneteket produkálnak, mint a horrorfilmekben szereplő élőhalottak: a koordinációs zavar mellett az állat nyáladzik, drasztikusan lefogy, a tekintete is üvegessé válik.  Onnan is lehet sejteni, hogy egy szarvas megkapta a krónikus sorvadásos betegséget, hogy nem menekül el az ember elől, mint ahogy azt normál esetben tenné, hanem sokkal szelídebbé válik.

Akárcsak a kergemarha kór esetében, itt is úgy gondolták a kezdetekben, hogy az emberre nem lehet veszélyes a betegség, ám most komoly aggodalom töltötte el a kutatókat, ugyanis kimutatták, hogy a szarvashússal megetetett 5 makákó közül 3 elkapta a vírust, amire eddig nem volt példa.

Mark Zabel, a Colorado Állami Egyetem tudósa kijelentette, igen komoly esély van arra, hogy mi is potenciális áldozatokká váljunk, ugyanis a vírus rendkívül változékony.

Mint kiderült, laborokban már előállítható az emberre is veszélyes verziója, így csak idő kérdése, hogy a természetben ez mikor következik be.

(Blikk)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »